fredag 31. juli 2015

Moab - Montrose med Black Canyon of the Gunnison National Park

Dro avgårde fra Moab med retning Montrose rett etter frokost på fredag.  For bare andre gang på ferien ble det nå en liten tur, 11 mil, ut på interstaten (I-70).  Vi har klart å styrt unna de største veiene så langt, men det er flotte veier og trafikken flyter bra.  Var framme ved Black Canyon of the Gunnison rett etter kl 11 og kjørte straks inn i parken.  Denne parken består av en smal, men svært dyp kløft med en elv i bunnen.  Høydeforskjellen mellom kanten og bunnen er 670 meter og kantene stuper loddrett ned i kløfta.  For en med høydeskrekk var det en utfordring å bevege seg mot kanten selv med solide gjerder.  Det ble picnic lunsj i dag som de fleste andre dagene i nasjonalparkene, det passer oss bra.  Dette er en park hvor vi kjører korte turer ut til flere utsiktspunkt.  Ved slutten av veien gikk vi en litt lengre tur på 2,5 km.  Når en går tur i drøyt 2500 meters høyde og det er kupert terreng er det en utfordring å gå sakte nok og vi ble gode og svette.  Overnattet på Super 8 i Montrose og delteen flaske rødvin på rommet som nesten hver kveld.  Fin dag i dag også, ikke så varmt, men over 30 grader som varmest.
Black Canyon of the Gunnison National Park
Pulpit Rock Overlook
Rock Point
Lunsj vede Sunset Point
Warner Point

torsdag 30. juli 2015

Durango - Moab m/Canyonland National Park


Torsdag morgen satte vi kursen mot Canyonland National Park og var fremme ved Island in the sky visitor center midt på dagen.  Rett før Moab besøkte vi Hole in the Rock, et populært stoppested med mye historie og kuriosa, det var kanskje her rollemodellen til Mater i Cars er funnet?  Canyonland er nok en fin nasjonalpark.  Vi startet med med picnic lunsj før vi gikk en kort tur på ca 2,5 km til et par flotte utsiktspunkt kalt Upheavel Dome.  Kjempefin og gedigen utsikt.  Kjørte så ut mot Grand View Point Overlook hvor vi gikk en ny liten tur på 3,2 km.  Kjempefin utsikt her også.  På veien ut av parken stoppet vi en siste gang og gikk 0,8 km til Mesa Arch, en liten, naturlg bro på kanten av stupet.  Nesten over alt vi har vært i dag er det loddrette stup på 3-400 meter i flere etasjer, imponerende.  Vi avsluttet dagen med middag på mexicansk restaurant, og her fikk vi kjempegod mat, men vi har vel aldri fått så store porsjoner så det ble en del rester vi kunne fått med i en "doggiebag" hvis vi ønsket.  Godt og varmt i dag også, rundt 35 grader der vi gik tur.  Vel nede i Moab viste termometeret rett over 40 grader kl 1800.  Flott dag.
Hole in the rock rett syd for Moab
Mater
Picnic lunsj
Canyonland National Park
Gedigen utsikt
Grand View Point Overlook
Grand View Point Overlook


onsdag 29. juli 2015

Durango med Silverton

Kom frem til Durango på ettermiddagen og sjekket inn på hotellet.  Durango ligger på drøyt 2000 meters høyde og er en fin by å rusle rundt i.  Byen ligger ved Animas river og det er grønt og frodig her.  Slappet litt av på hotellet før det ble baby back ribs på Appelbee's som lå rett ved hotellet.  Godt og varmt vær i dag også, drøyt 35 grader underveis og rett over 30 grader i Durango.  Onsdag morgen dro vi på tur med et museums tog, Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad Train som går langs Animas elven mellom Durango og Silverton, en fin tur som tok 3,5 time en vei.  Turen startet på 2000 meters høyde og sluttet på 2700 meter.  Tilbake tok vi buss og kjørte da over Coal Bank Hill pass på 3243 meter, fin tur dette også med en sjåfør/guide som pratet sammenhengende i 1,5 time som turen tok.  Avsluttet dagen med middag på Diamond Belle Saloon på Strater hotel, en rustikk, westerninspirert restaurant.  Fint og behagelig vær i dag, ikke for varmt som de siste dagene.
Applebee's i Durango
Downtown Durango
Durango - Silverton 
Animas River
Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad Train
Kevin 4 år:  Det kan være farlig å stå foran toget
Western Saloon




mandag 27. juli 2015

Page, Lake Powell, Glenn Canyon og Monument Valley

På mandag rett etter frokost dro vi videre mot Page, Arizona.  Etter en par timers biltur gjennom flott landskap med lange (12-13km) rette strekninger kom vi frem til Page i 11 tida.  Gikk på turistinformasjonen for å få litt info.  Gikk så til et utsiktspunkt rett ved byen før vi dro ned til broa for å se på Glen Canyon dammen, den nest største betongdammen i USA.  Den er 216 meter høy og er først og fremst bygget for å sikre vanntilførselen til Phoenix, Los Angeles og San Diego.  Var heldige og fikk hotellrommet rett etter kl 12.  Dro og handlet inn mat til lunsj og middag, grønnsaksfat med dipp til lunsj og ost med kjeks og rødvin til middag.  Er litt lei restaurantmat etter en drøy uke på tur.  På ettermiddagen, kl 1615, var vi med på båttur på Lake Powel til Antylope Canyon, en smal kløft med høye klippevegger, fin tur.  I dag har det vært kjempevarmt, drøyt 40 grader på ettermiddagen.  Neste dag kjørte vi først ut til Horse Shoe Bend hvor Colorado elven gjør en skarp U-sving og fjellsidene stuper 2-300 meter rett ned.  Kjørte så videre gjennom Monument Valley mot Durango som var dagens mål.
Den sunne linje til lunsj
Osteaften på rommet
Colorado river ved Page
Antylope Canyon
Utsikt over Lake Powell ved Page
Horse Shoe bend


Monument Valley - Her snudde Forrest Gump
Mexican Hat

søndag 26. juli 2015

Zion og Bryce Canyon National parks

Lørdag morgen kjørte vi videre mot Zion National Park.  Vel fremme ved parken i 11 tida var det ikke så lett å finne parkering, men vi var heldige å fant en plass ca 500 meter fra visitor senteret hvor shuttlebussene gikk inn i parken fra.  Denne nationalparken er en dal med svært bratte og fargerike dalsider og flere godt tilrettelagte og merkede turer.  Vi valgte først å gå til Emerald pools for så å fortsette på Kayenta trail.  Totalt er denne turen på drøyt 5 km med en stigning på snaut 50 meter.  Flott tur som vi brukte drøyt 2 timer på.  Etter lunsj tok vi bussen til Sinawawa som er siste stopp.  Herfra fortsatte vi oppover langs elva snaut 2 km før vi gikk samme rute tilbake.  Fin tur dette også med imponerende, rette fjellsider.  Vi brukte snaut 3 timer på denne turen.  Deretter tok vi bussen tilbake, satte oss i bilen og kjørte snaut 2 timer til neste stopp i Bryce Canyon.  Avsluttet dagen med middag på hotellet og et par øl på uteserveringen hvor vi fikk besøk av 3-4 kolibrier.  Sol fra skyfri himmel hele dagen, og med over 30 grader i skyggen ble det en svært svett, men fin dag.  Zion ligger på ca 1300 meter over havet mens hotellet i Bryce ligger på drøyt 2000 meter.
Gaten til Zion NP
På vei til Emerald Pool
Fint å gå tur i Zion
På tur ved Sinawawa
På søndag dro vi til Bryce National Park når de åpnet kl 0800.  Denne parken ligger mellom 2300 og 2778 meter over havet så her må en ta det forsiktig når en er ute og går tur.  Dette er en park med imponerende og vill natur med flotte farger på stenen.  Vi valgte å starte med å gå en rundtur, Navajo Trail, hvor vi først gikk ca 180 høydemeter nedover på ca 3,5 km før vi gikk de samme høydemeterne oppover på 1,1 km.  Vi brukte 2,5 time på turen som gikk gjennom et kjempefint landskap med flott utsikt, gjennom trange kløfter og bratte stigninger.  Tilbake ved utgangspunktet spiste vi lunsj, picnic i parken.  Etter lunsj gikk vi en kortere tur langs kanten til Inspiration point, et utsiktspunkt noe høyere oppe.  Godt og varmt i dag også, så vi ble gode og svette.  Deretter kjørte vi tur til enden av parken og parkens høyeste punkt, Rainbow Point på 2778 meter.  Kjørte så til nærmeste by hvor alt var stengt, men fikk kjøpt vann på bensinstasjonen.  Bryce Canyon er kanskje en av de fineste nasjonalparkene vi har vært i USA, bare overgått av Yellowstone.
Gaten til Bryce Canyon
På vei ned i dalen fra Sunset Point
Nede blant klippene
Tilbake på Sunset Point
Fra Inspiration Point
Rainbow Point
Fra Rainbow Point


fredag 24. juli 2015

Shopping i Las Vegas

Kjørte fra Yucca Valley kl 0700 og var framme ved Premium Outlet Las Vegas North kl 1100.  Her tilbrakte vi tiden fram til kl 1600.  Vi kjørte så nordover på I-15 til St. George rett over grensen til Utah.  Der var vi fremme kl 1900. Da vi passerte grensen til Utah ble klokkene stilt 1 time frem, så nå er tidsforskjellen i forhold til Norge bare 8 timer.  Sol fra skyfri himmel hele dagen, og med drøyt 40 grader i skyggen og vindstille ble det en slitsom, varm dag.  Alle bildene herfra ble tatt fra bilvinduet når vi kjørte nedover The Strip.
Hotell New York
The Strip
Cecars Palace

torsdag 23. juli 2015

Joshua Tree National park

På torsdag dro vi syd øst over mot Joshua Tree National park som ligger i Mojave ørkenen.  Kjempefin park med mye fin ørken vegetasjon.  Joshua treet finnes kun i Mojave ørkenen.  Her var det godt og varmt, 32-34 grader hele dagen.  Gikk to turer før vi kjørte opp til et utsikts punkt hvor vi hadde utsikt til en innsjø som ligger 80 meter under havets overflate og til et fjell på drøyt 3000 meter samt til golfbyen Palm Springs.
Gaten til Joshua Tree NP
På tur i parken, 
Joshua Tree som kun finnes i Mojave ørkenen
En tur i varmen

onsdag 22. juli 2015

Yosemite, Kings Canyon og Sequoia National park

På tirsdag morgen hentet vi leiebilen, og rett etter kl 0800 dro vi avgårde mot nasjonalparkene i fjellene.  Turen til Yosemite gikk fint og det ble varmere jo lenger inn i landet vi kom.  Fremme i Oakhurst var temperaturen steget til 34 (C) og det var godt og varmt.  Frokost på Subway langs veien og lunsj bestående av fersk frukt.  Etter et par timers ventetid på rommet kjørte vi mot Glacier Point, 2200 moh, i Yosemite som var dagens mål.  Glacier Point er et utsiktspunkt med utsikt over fjellene i Yosemite og  av alle steder vi har vært syntes vi denne har den beste utsikten.  Rett før vi var fremme begynte det å regne og temperaturen falt til 12 (C).  Vi ventet på at regnet skulle gi seg, men etter en time måtte vi krype til korset og begi oss ut i regnet for vi ville ha med oss utsikten.  Tilbake i Oakhurst var det igjen fint vær og behagelig temperatur.  Middag på amerikansk restaurant rett ved hotellet, og begge valgte BBQ Ribs, et godt valg.  Holdt ut litt lengre i kveld og var ikke i seng før kl 2230.  På onsdag morgen kjørte vi videre mot Kings Canyon og Sequoia National parks, kjent for sine giant forest med kjempestore trær.  Gikk først tur ved General Grant i Kings Canyon, det tre i verden med størst diameter, 12 meter!  Kjørte så til Sequoia hvor vi først gikk tur ved General Sherman, det tre i verden med størst volum!  Deretter kjørte vi til Tunnel Log som er et tre som har falt over veien som de så har saget ut en "tunell" som vi kan kjøre bil gjennom.  Deretter skulle vi gått opp på Moro Rock, men høydeskrekken til Leif slo til så Els-Marie gikk opp alene.  Begge parkene ligger på drøyt 2000 meter og har en imponerende natur.  Amerikanerne er kjempeflinke til å gjøre den flotte naturen tilgjengelig for vanlige turister.  Fint vær hele dagen.  Overnattet på et enkelt motell, men ble svært positivt overrasket over restauranten hvor vi spiste en kjempefin New York strip steak sammen med en Robert Mondavi Private Selection.
Gaten til Kings Canyon
Store sequoia trær
Gaten til Sequoia
Det er lettere å lage tunnel enn å fjærne
Store trær
Flere kjempestore trær
På toppen av Moro Rock
Veien til toppen av Moro Rock