lørdag 26. november 2011

En gastronomisk reise gjennom Spania


Turen vår ble avsluttet med en liten tur inn til Barcelona på onsdag ettermiddag hvor vi bare gikk en liten tur på La Rambla og et lite besøk på matmarkedet.  På torsdag morgen tok vi flyet tilbake til Norge.  På den nesten 3 uker lange turen vår har vi kost oss med mye og god spansk mat og drikke.  Det har variert fra enkel tapa til paella, arroz og spegris.  Vi lærte fort at det bare var å bestille selv om vi ikke helt var klar over hva vi bestilte.  Allt var godt!
I tillegg var vi innom to flotte matmarked, i Valencia og Barcelona. og spesielt i Valencia var det mye interessant å se.  Utvalget og ferskheten var imponerende.  Mye var like dyrt og noen ganger dyrere enn hjemme.  Her følger noe av det vi spiste og så:
Tapas på lokal bar i Zaragossa
Spegris i Segovia, et helt ben m/skinka, mye mat

Litt favorittis fant vi også

Skinke, ost og bacalao (tørrfisk) i Merida

Sardiner og calamares i Sevilla

Sjokolade i Sevilla

Paella i Ronda

Sardiner og blåskjell i Nerja

Skinker i restaurant Cueva (hulen) i Granada

27 mnd gammel lufttørket skinke i Granada

Matmarkedet i Valencia

Matmarkedet i Valencia

Skalldyr på matmarkedet i Valencia

Flotteste tapasbar i Valencia?

Tapas i Valencia

Tørrfisk på matmarkedet i Barcelona

Skalldyr på matmarkedet i Barcelona.
Vi er svært fornøyde med turen vår og føler at vi har sett og opplevd mye.  Det har vært åpenbart at det ikke er høysesong nå.  Lett å få plass på svært sentrale hotell uten at det har kostet skjorta.  Det har generelt vært lite mennesker og ingen køer hverken på severdighetene eller på restaurantene.  Vi benyttet oss av prinsippet om å spise på restauranter der det var folk fra før.  Vi spiste mellom kl 2000 og 2200 hver kveld, som er det mest vanlige tidspunkt for spanjoler å spise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar