lørdag 12. november 2011

Merida og Sevilla

Dro videre til Merida paa torsdag morgen og ankom hotellet midt paa dagen.  Merida er en koselig by med mye gammel sten..  Flotte rester etter romerne, baade romersk teater, amfiteater (colloseum), 2 broer og akvedukt.  I tillegg var det en fin arabisk festning.  Merida er en by med smale gater og smaa torg med appelsintraer.  Naa har det blitt varmere, nesten 20 grader midt paa dagen.
Akvedukten i Merida
Romersk bro i Merida

Romerske teater i Merida


Paa fredag kjoerte vi videre og kom frem til Sevilla i 11 tiden.  Her var det kaotiske parkeringsforhold og det er foerste gang vi har kjoert heis med bilen.  Sevilla er en kjempefin by med mange, smale gater.  Vi bor svaert sentralt her ogsaa, rett ved Plaza del toro (tyrefekterarenaen), katedralen og Alcazar som er en gammel arabisk borg.  Vi har stort sett benyttet tiden til aa gaa rundt og besoekt severdighetene.  Mange koselige barer og restauranter her og det er saa varmt at vi sitter ute og spiser, selv etter kl 1000 paa kvelden.  23-25 grader i skyggen.  I kveld skal vi paa flamencoaften.  Dette er en by aa anbefale for andre som kan tenke seg aa besoeke en stor, men svaert koselig by.
Sevilla

Alcazar i Sevilla - Arabisk borg

Plaza del Toro

Katedralen i Sevilla - verdens 3. stoerste kirke
Vi var saa langt oppe taarnet vi kunne komme

Middag paa typisk tapasbar kl 2215

2 kommentarer:

  1. Vi kjørte heis med bilen i Palencia! Det hadde ikke vi gjort før heller!!! Kos dere videre i Spania! Nyt varmen, tapas og god vin!

    SvarSlett
  2. Kunne godt tenkt meg å være på den arabiske borgen! Ha det fint på flamenco-aften! Olè!!

    SvarSlett