torsdag 17. november 2011

Ronda og Nerja

Vi dro fra Cordoba etter aa ha besoekt Alcazar (Arabisk borg) med en flott hage foer vi kjoerte videre til Ronda.  Paa veien kjoerte vi innom Grazamela, en av de andre hvite byene oppe i fjellene.  Dette er den mest nedboersrike byen i Spania.  Her spiste vi lunsj og gikk litt rundt i de smale gatene.  Denne byen ligger paa 880 moh og veiene dit var svaert smale og svingete.
Torget i Grazamela

Paa veien mot Ronda som ligger paa ca 600 moh kjoerte vi gjennom et omraade hvor vi bl.a. saa korkeker.
Ronda er ogsaa en liten hvit by som er mest kjent for den dype kloefta paa 100 meter som deler byen i 2 med en ca 70 meter lang og 700 aar gammel bro.  Vi hadde her booket hotel rett ved kloefta og brua og vi var saa heldige aa faa rom som vendte ut mot kloefta.  Fra verandaen kunne vi se 100 meter rett ned, noe Leif syntes var litt skummelt.  Vi ruslet litt rundt i byen og var bl.a. innom bymuseet.  Paa morgenen etter var vi innom tyrefekterarenaen som er den eldste runde arenaen i Spania.  Den er fra slutten av 1700 tallet og fortsatt i bruk.
Broa over kloefta sett fra verandaen paa rommet
Broa med hotellet til hoeyre

Els-Marie ved broa
Leif venter paa oksen


Onsdag kjoerte vi videre til Nerja som er en relativt liten, typisk sydspansk ferieby som ligger ca 5 mil oest for Malaga.  Vi merket her tydelig at vi hadde kommet til "ferieland".  For foerste gang paa turen foelte vi at det meste av tilbud var myntet paa utenlandske turister.  Spesielt har vi sett engelske turister, men ogsaa en del skandinaver.  Nok en gang har vi vaert svaert heldige med valg av hotell.  Hotellet ligger rett ved havet med en egen liten strand og vi har utsikt over havet.  Vaeret er fint, 20-25 grader paa dagen, og vi har faktisk badet i havet flere ganger.  Tror det er 18-20 grader i vannet. Els-Marie har mao faatt varmen hun oensket seg.  Her skal vi bli til soendag og da har vi planer om aa dra videre til Granada.  Nerja har vi blitt tipset om av flere, og det var et godt forslag.
Hotellet paa stranda
Utsikt fra rommet

1 kommentar:

  1. Så gøy å lese;)!
    Nå har dere kommet til 'vår' del av Spania, Ronda ligger ikke veldig langt fra leiligheten vår. Ser nydelig ut der nede nå, så deilig at dere har fått litt varme!
    Kos dere videre!
    Hilsen Kjersti

    SvarSlett