søndag 9. september 2012

New York 2012

I andre halvdel av August dro vi på en ukes tur til New York sammen med noen venner av oss, Vigdis og Terje.
Lørdag 18/08:  Etter en uproblematiske flytur med SAS fra Oslo til Newark, NJ og etter at grensepasseringen var unnagjort tok vi taxi til hotel Edison 47. street mellom 8. avenue og Broadway.  Rommene var ikke helt moderne, men et ok hotell med topp beliggenhet bare 150 meter fra Times Square.
Gikk en tur på Times Square og litt nedover 7th avenue.  Tok en øl i baren på Hard Rock før vi gikk videre og spiste middag på Red Lobster.  God mat til fornuftig pris.  Ble som ventet (tidsforskjellen) tidlig trette så vi gikk tidlig til sengs.
På Times Square
På hotellet
Søndag 18/08:  Våknet som ventet svært tidlig, og etter frokost på hotellet tok vi taxi til Harlem hvor vi var på en gospel gudstjeneste.  Gikk så gjennom Central Park hvor vi bl.a. stoppet ved Strawberry Fields, minnesmerke over John Lennon, og Dakota Building.  Lunsj på sydstatsbar på 8. avenue.
Kirkegjenger i Harlem
I Central Park
Minnesmerke over John Lennon
På ettermiddagen gikk vi til Rockefeller Center hvor vi tok heisen opp til 67. etasje før vi gikk opp 4 etasjer til utsiktspunket.  Her har en utsikt 360 grader.  Kanskje byens beste utsiktspunkt med utsikt sydover med Empire state i forgrunnen og den "lille" frihetsgudinnen i bakgrunnen.  Avsluttet dagen med middag på BB King blues og soul restaurant i 42. gate.  Bra mat og fint show, kan anbefales.
Utsikt fra Rockefeller Center
På BBKing blues restaurant
På Times Square
Mandag 20/08:  Våknet tidlig i dag også og etter frokost på samme restaurant som i går og alle øvrige dager her i New York tok vi taxi til Ground Zero.  Jeg syntes minnesmerket var fint og de nye tårna var i ferd med å reise seg.  Det sydøstre tårnet er allerede New York's høyeste bygg.  Deretter gikk vi gjennom Wall Street til Seaport hvor vi spiste lunsj.  I Seaport og gågatene rundt var det trivelig.
Ved Ground Zero
Ground Zero
Lunsj i Seaport
Seaport
Etter lunsj tok vi taxi til Bleecker Street.  Herfra gikk vi gjennom Greenwich Village og opp mot Meatpacking Distrikt.  Trivelig område å gå i, med trær og lavere, (4-8etg) eldre hus.  Gikk bl.a. i Perry Street hvor vi passerte galleriet til Vebjørn Sand.  Kjøpte Cupcakes på Magnolia Bakery, som skal være kjent fra en TV serie, og spiste disse i parken rett ved.  Gikk så vider og kom til Chelsea Market, en gammel, stor kjeksfabrikk som nå var blitt gjort om til mange spesialbutikker med mat og drikke.  Gikk deretter opp på highline, et gammelt jernbanespor som gikk på broer over gata og som nå er gjort om til en parklignende gangvei.  Fint her også.  Tok så taxi til hotellet før vi spiste middag på en mexikansk restaurant i 42. gate.
Greenwich Village
Magnolia Bakery
Cup Cake
På High Line
Tirsdag 19/08:  Etter frokost tok vi taxi til Battery Park helt syd på Manhatten, som påindiansk betyr "bakkete øy", hvor vi gikk på ferja til Frihetsgudinnen og Ellis Island.  Gikk en tur på Liberty Island i det fine været.  På Ellis Island besøkte vi innvandrermuseet.  Tilbake på fastlandet tok vi taxi til Chelsea Market hvor  vi spiste en bedre lunsj bestående av fersk, nykokt hummer.
Skyline New York
Frihetsgudinnen
Chelsea Market
Lunsj på Chelsea Market
Etter lunsj gikk vi gjennom Soho mot Chinatown.  Fint å gå i Soho også.  Stoppet for et glass vin i Little Italy før vi ruslet litt rundt i Chinatown.  Var innom et par sjømatbutikker med imponerende utvalg og kvalitet, bl.a. levende krabber, hummer og kreps.  Spiste så middag i Little Italy før vi tok taxi tilbake til hotellet.
Chinatown
Chinatown
Onsdag 22/08:  Etter den obligatoriske frokosten kjøpte vi en todagers hopon/hopoff busstur.  Tok så bussen fra 8. avenue/47. street og ned til søndre delen av Manhattan.  Gikk av bussen i Lower East district og spaserte et litet stykke i gatene der.  Spsite Lunsj på Katz Deli, en artig og tydligvis populær lunsjrestaurant i 205 East Houston Street.
Strykjernet
Katz Deli
Katz Deli
Etter lunsj gikk vi til neste stoppested og tok bussen til FN hovedkvarteret.  Gikk litt rundt på utsiden før vi ruslet mot 5. avenue (shoppinggatae nr. 1).  Gikk litt på 5. avenue med en liten avstikker til Rockefeller Center og en stopp i baren på Fridays.  På kvelden tok vi taxi til Meatpacking District hvor det er mange trivelige restauranter.  Spiste ute på Pastisse før vi tok taxi til hotellet.
Ved FN bygningen
Rockefeller Center
Pastis
Torsdag 23/08:  etter frokost gikk vi på bussen på samme sted som i går for å være med på en tur til Harlem.  Fin tur med dyktig guide som hadde mye fin informasjon.  Gikk av ved The Metropolitan Museum of art og gikk gjennom parken i den østlige delen.  Stoppet for forfriskninger ved The Boathouse.  Tok så taxi til Soho og spiste burgerlunsj på Lucky Strike en liten, typisk amerikansk restaurant.
The Boathouse
Burger på Lucky Strike
På ettermiddagen tok vi bussen til Seaport og ruslet litt rundt før vi tok en taxi til Brooklyn.  Gikk en tur gjennom gatene nærmest elva i Brooklyn før vi gikk Brooklyn Promenade og over Brooklyn Bridge.  Fint å gå tur i Brooklyn, lave hus og mye trær.  Gikk så opp til Chinatown hvor vi spiste middag på Shanghai Cuisin i Bayard Street.  Bra mat her også.  Tok så taxi tilbake til hotellet.
I Brooklyn
På Brooklyn Promenade
Brooklyn Bridge
Fredag 24/08:  Startet dagen med en rask frokost før vi gikk inn for litt shoppingen.  Tok så taxi til Guggenheim museet.  Fint museum, men litt for moderne utstilling etter min smak.  Spiste lunsj rett i nærheten av museet før vi igjen gikk en liten tur i Central Park.  Tok så taxi til Greenwich Village hvor vi igjen gikk innom Magnolia Cupcakes med tilhørende stopp i parken rett ved.  Gikk så for å spise middag, og etter litt leting fant vi Waverly Inn som vi hadde lest skulle være en bra restaurant.  Dette stemte og det ble en bedre fiskemiddag med tilbehør i behagelige omgivelser.  Tok så taxi tilbake til hotellet.
Central park
Waverly Inn
Waverly Inn
Lørdag 25/08:  Etter vår siste frokost på hotellet sjekket vi ut av rommene og gikk til MOMA (Museum of modern art) rett ved Rockefeller Center.  Jeg syntes det var et fint museum med flere fine utstillinger.  Spiste lunsj på en irsk pub rett ved før vi gikk tilbake til hotellet og gjorde oss klare til hjemreisen etter en aktiv og hyggelig uke i New York.
Times Square

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar