søndag 9. november 2014

Langs Donau i Østerrike 2014

Lørdag 06.09.2014  Fredrikstad - Passau

Dro fra Gardermoen til Wien med Austrian kl 0645.  Tok taxi fra flyplassen til jernbanestasjonen for å gå på toget de 30 milene til Passau.  Bodde svært sentralt på hotell Weisser Hase.  Passau er en fin by med trivelig sentrum og mange flotte bygg.  Brukte ettermiddagen til å rusle rundt i byen.  Vi fikk utlevert syklene i 6 tida, og etter en bedre middag rett ved hotellet gikk vi tidlig til sengs.
Els-Marie og Hermann på vei til Passau
Passau
Passau
Passau

Søndag 07.09.2014 Passau - Engelhartszell - Eferding  48km

Startet: 1030    Fremme: 1600    Hotel: Seminarhotel Brummeier   Været: 
Drog avgårde med båt fra Passau kl 0900 og ankom Engelhartszell etter planen kl 1030.  Fin båttur som ble tilbragt på dekk.  Fint vær med noen lette tåkeskyer hele veien.  I Engelhartszell gikk vi av båten og tok sykkelferge over til venstre bredd som vi syklet på de første 15 km før vi igjen tok ferge over til høyre bredd som vi så holdt oss på helt frem.  Fint landskap og kjempefine sykkelveier hele veien.  Sykkelferger til den andre siden var det med jevne mellomrom, og vi syklet bare noen få meter over vannspeilet hele veien.  Spiste lunch i Inzell som ligger midtveis i Schløgener Schlinge, den kanskje fineste delen på hele turen.  Hotellet lå midt i sentrum av Eferding, en liten by med et lite, fint torg.  Det viste seg at det kun var en restaurant som hadde søndagsåpent, så det ble kinesisk på uteserveringen på torget.  Vi ble positivt overrasket over serveringen og vi gikk tidlig til sengs.
Her forlater vi Passau
Passau - Engelhartszell
En typisk sykkelferge
På vei over til høyre side ved Schløgen
Lunch i Inzell i Schløgen Schlinge
I Schløgen Schlinge
En pust i bakken

Mandag 08.09.2014 Eferding - Linz  29 km

Startet: 0830    Fremme: 1200   Hotel: Courtyard Marriott
Syklet avgårde på høyre bredd en drøy mil før vi krysset elven på en kraftværksdam.  Holdt oss så på venstre bredd helt fram til Linz hvor vi igjen krysset elven inn i sentrum.  Flotte sykkelveier og fint landskap hele veien i dag også.  Sjekket inn på hotellet midt i byen og spiste lunch på torget.  Tilbragte ettermiddagen med å rusle rundt i gamlebyen, og noen av oss gikk opp til borgen og kikket litt der.  Linz er en større by med 190.000 innbyggere.  Spiste middag på en uterestaurant i gamlebyen før vi avsluttet dagen med et slag kort og litt vin på hotellrommet.
En lille en ved Ottensheim
Gamlebyen i Linz
På borgen i Linz
Linz nordre bydel
Torget i gamlebyen i Linz

Tirsdag 09.09.2014 Linz - Grein  63 km

Startet: 0900    Fremme: 1500   Hotel: Martha Pension
Våknet opp til nok en fin dag og drog avgårde rett etter frokost.  Dette var turens lengste etappe og vi var bare tre som syklet i dag, en valgte å ta toget.  Fine sykkelveier nesten hele veien i dag også, mye av den gikk på voller som var laget som flomsikring og gjennom flere maisåkre.  Syklet også gjennom flere småsteder i dag og stoppet bl.a. i Mauthausen for en liten forfriskning.  Lunch ble inntatt i Mettensdorf.  Fremme i Grein sjekket vi inn på hotellet og ruslet så litt rundt i byen.  Noen av oss gikk opp til slottet som des verre var stengt for dagen.  Grein er en trivelig liten by og er et populært sted å overnatte for cruisebåtene som det er mange av på Donau.  Spiste middag på en uterestaurant og avsluttet dagen med kortspill i selvbetjeningsbaren på hotellet.
Vi forlater Linz
Langs Donau
En stopp for en lille en
"Ankerdram" i Grein
Torget i Grein
Utsikt over Grein
Grein med slottet i bakgrunnen

Onsdag 10.09.2014 Grein - Maria Tafrl  32 km

Startet: 0900    Fremme: 1500   Hotel: Hotel Rose
Startet dagen med å ta ferge over til høyre bredd.  Mye mennesker som skulle over med ferga så vi måtte vente et par turer.  Vel over syklet vi gjennom fint landskap og fine sykkelveier.  Ved Persenbeug syklet vi over på venstre bredd som vi fulgte helt frem.  Spiste lunch i Persenbeug.  Maria Taferl ligger på en topp 300 høydemeter over Donau, så når vi var nesten fremme bestilte vi sykkeltaxi for å kjøre oss opp de siste 3 kilometrene.  Maria Tafrl er en svært liten by bestående av en 200 meter lang gate med stort sett bare hoteller og serveringssteder i tillegg til en ganske kjent kirke.  Tok et par forfriskninger på en uterestaurant med utsikt over dalen før vi spiste en bedre middag på uteserveringen på hotellet.  Fin utsikt over dalen og området rundt fra hotellet.  Avsluttet dagen med et slag kort i baren.
I kø for ferge
Langs Donau
Lunch i Oersenbeug
Mens vi venter på sykkeldrosje
Et par forfriskninger
Kirken i Maria Taferl

Torsdag 11.09.2014 Maria Tafrl - Krems  51 km

Startet: 0845    Fremme: 1600   Hotel: Hotel Klingerhuber
Vi var bare tre som syklet i dag også og syklet avgårde i gråvær og nedoverbakke de første 5 kilometrene.  Etter en drøy mil til tok vi dagens første stopp med en liten forfriskning.  Rett etter syklet vi inn i det som regnes som hoved vin distriktet i Østerrike.  Her var det vinranker på begge sider av veien, både oppover i skråningene og nedover mot elven.  Det ble en stopp for å smake på druene og etter en stund stoppet vi på en vingård i Willendorf hvor vi hadde litt vinsmaking og handling av godsakene.  I Spitz tok vi ferge over til høyre bredd hvor vi inntok en bedre lunch i Hofarnsdorf.  I løpet av lunchen hadde det begynt å regne så vi måtte sykle med regntøy de siste 2 milene inn til Krems.  Krems er mest kjent son "vinhovedstaden" i Østerrike.  Vel fremme sjekket vi inn på hotellet som hadde fin beliggenhet i enden av gågata.  Gikk en tur og stoppet et par steder for litt forfriskninger.  Spiste middag rett ved hotellet og avsluttet nok en fin dag med et slag kort i lobbyen.  Da værmeldingen i morgen var fortsatt regn bestemte vi oss for å ta toget til Greifenstein hvor vi skulle levere syklene.
Klosteret i Melk
Dagens første stopp
På drueslang
Vinsmaking
Willendorf
Kryssing i Spitz
Spitz

Fredag 12.09.2014 Krems - Wien  Tog

Startet: 1030    Fremme: 1300   Hotel: Hotel Imperial Renaissance
Tok toget til Greifenstein hvor vi leverte syklene før vi tok toget videre inn til Wien hvor vi tok taxi til Schloss Belvedere.  Etter en bedre lunch rett ved gikk vi inn på slottet for å se på noen av bildene, bl.a. Gustav Klimt.. Gikk så til hotellet som hadde en fin beliggenhet med 0,5 times spasertur til Stephansdomen i hjertet av Wien.  Etter å ha slappet av en stund gikk vi til sentrum og ruslet rundt i gatene før vi spiste middag på en amerikanskinspirert restaurant i sentrum.  Tilbake på hotellet ble det et slag kort i lobbyen.
Parken ved Belvedere
Utsikt fra hotellinngangen
Figenmüller

Lørdag 13.09.2014 Sightseeing i Wien 

Etter en bedre frokost gikk vi igjen ut i byen.  Stoppet på Cafe Central for enapfelstrudel.  Gikk så rundt i byen og var innom et par vannhull og et par museer.  På kvelden hadde vi fått bestilt bord på Figelmüllers restaurant i sentrum.  De serverer san synligvis Wien's (Verdens?) beste og største wienersnitzel.  Den var både stor og god.  Ble et slag kort i lobbyen i kveld også.
Stephansdomen
Utsikt fra tårnet i Stephansdomen
Cafe Central
Cafe Central
Mens vi venter på Figelmüller
Wienersnitzel

Søndag 14.09.2014 Sightseeing i Wien 

Tok taxi til flyplassen etter en litt tidlig frokost.  Var hjemme i Fredrikstad på ettermiddagen etter en fin uke langs Donau.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar