fredag 6. juni 2014

Villa Ponti

Vi ankom Villa Ponti på ettermiddagen den 24. mai.  Villa Ponti ligger i hjertet av Toscana midt mellom byene Lucignano og Foiano della Chiana (ca 3km til begge byer).  Et flott hus godt egnet til en storfamilie med barn.  9 store soverom, 7 bad og flere store oppholdsrom.  Uteområdene var fine med stort svømmebasseng, grill og flott utendørs spiseplass med god plass til 18 personer.  Vi var fire familier med 9 voksne og 5 barn.  Lørdagkvelden ble tilbragt med å gjøre seg kjent i huset og etter at barna hadde fått middag og hadde lagt seg spiste vi voksne en bedre italiensk middag ute.  Fint og godt og varmt vær hele dagen.
Huset sett fra poolområdet
Huset sett fra grillområdet
Spiseplassen ute
Poolen m/spiseplassen og grillen i bakgrunnen
På søndag slappet vi av og koste oss ved poolen hele dagen bare avbrutt av en liten tur til Lucignano for å spise is.  Kjempevær, godt og varmt og 23 grader i vannet.  Barna storkoste seg.  Kvelden ble avsluttet med grilling og god vin.
Tøff gutt med pilotbriller
Badegutten
De to minste
Koser oss i godværet
Badegleder
God plass rundt poolen
Fra gangen
Her kjøler de ned beina     
Lucignano
Grillmat til middag
Fint å spise ute
På mandag hadde Stine bursdag så dagen startet med at vi sang bursdagssangen.  Gutta dro en tur til butikken for å handle.  Vel tilbake dro vi en tur til Lucignano og spiste ute til lunsj.  Raymond hadde fått kjøpt 3 kaker som vi spiste etter lunsjen.  På ettermiddagen dro jente og besøkte en lokal severdighet, et outlet.  Dagen ble avsluttet med ost og skinke mm.  Kjempevær i dag også.
Stine har bursdag
Godt med noe ås pise
Mmmmmmm
Godt med litt skygge innimellom
Bursdagsbarnet med kakene
Ost til kvelds
På tirsdag kjørte vi en tur til Siena som lå ca 5 mil unna.  Fikk P-plass i et parkeringshus nesten i sentrum, svært trangt.  Ruslet rundt i byen og spiste lunsj på torget, kjempegod pizza m/cola.  Brus er dyrere enn vin her. Siena er en flott by med smale gater og bratte bakker.  Lene og Jan lagde mat i dag, god citronmarinert kylling.
Siena
Torget i Siena
Anniken og Joe på torget i Siena
Mer torg
Katedralen i Siena
Typisk italiensk gelato (is) butikk
Dagens italienske forrett
På onsdag kjørte vi en tur til Montepulciano som lå 3 mil unna.  Denne byen ligger på toppen av en ås som de fleste andre småbyene i Toscana.  Montepulciano er en vin by med vingårder så langt en kunne se.
Gikk opp i tårnet hvor vi hadde kjempeutsikt utover det bølgende Toscana landskapet.  Vel tilbake ble vi servert en svært god lunsj av Raymond, en salat laget av restene fra gårsdagens middag.  Vi hadde bestilt kokk til i dag og vi ble servert en kjempegod, 4 retters middag bestående av:  Forrett med skinke, ost og melon samt bruschetta med to ulike toppinger.  1. rett som var tagliatelle med toscansk ragu.  2. rett var biff med rosmarin og stekte poteter.  Til dessert fikk vi tiramisu.  Totalt et kjempemåltid.
Montepulciano
Utsikt fra Montepulciano
Torget i Montepulciano
De Toscanske landskap
Mer Toscana landskap
Kirken på torget
Torget sett fra tårnet
Kokkene i arbeid
Midt i forretten
Tirammmmmmmisu
På torsdag kjørte vi til Firenze en times tid nordover på motorveien.  Fin by å rusle rundt i, men mange turister selv om det ikke er høysesong.  Var heldige og fikk plass til alle 14 på en liten uterestaurant rett ved gullsmed brua.  Mye fint å se i Firenze og barna fant en Disney butikk de besøkte.  Det ble gelato to ganger i dag.  Denne dagen ble også avsluttet med et bedre måltid ute.  I dag var det Stine og Raymond som sto for kokkeleringen, og de serverte velsmakende lam m/tilbehør.
Trappa i huset
Gullsmedbrua i Firenze
Katedralen i Firenze
Lammet er fortært
Nå er også vina borte
Rommet vårt
På fredag slappet vi av nesten hele dagen, men det ble noen turer til et outlet ikke langt unna.  Siste kvelden ble vi serveret mye og god pizza av Anniken og Joe.  Kvelden ble også brukt til å pakke da vi skulle dra avgårde mot Roma og flyplassen kl 0730 på morgenen.
Spisestua vi aldri brukte
Pizza time
Improvisert kjevle
Den kjente pizzakokken Joe Giovanni  og Anniken
Stine og Lene
Joe og Anniken
Stine og Raymond
Vi var hjemme på Rolvsøy rundt kl 1900 på lørdag.  Vi har hatt en kjempefin uke i Villa Ponti og kan anbefale dette til andre storfamilier, vennegjenger mm som har ønske om noen rolige dager i Toscana.
Vi har spist god mat, drukket velsmakende vin og øl og stort sett slappet av hele tiden.  :) :) :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar