mandag 3. august 2015

New York

Mandag morgen sto vi tidlig opp og spiste frokost på hotellet.  Dro så til flyplassen hvor levering av bagasje, sikkerhetskontroller mm gikk svært smidig.  Vel fremme på La Guardia flyplassen i New York var vi heldige og fikk koffertene etter bare 5 minutters venting ved båndet.  Tok så drosje til Hotell Edison som var vårt hotell i New York.  Et eldre hotell med perfekt beliggenhet bare 100 meter fra Times Square.  Fikk greit rom i 9. etasje.  Gikk så til Macdy's hvor Leif kjøpte seg 3 par sko før det ble litt sen middag på Bubba Gump Shrimp Company.  Velkdig bra mat med 4 typer friterte reker og dagens ferske skalldyr.  Ruslet så over Times Square og tilbake til hotellet.  Masse mennesker ute på kvelden.  To timers tidsforskjell mellom Denver og New York så det ble en sen kveld, var ikke i seng før nærmere 2400.  Flott vær i New York, men litt varmt, drøyt 30 grader på kvelden.
Times Square
Tirsdag morgen spiste vi frokost på en typisk amerikansk frokost restaurant, bra mat.  Ruslet så litt nedover 5th Avenue og tittet litt i butikker og Els-Marie kjøpte seg to par sko som Leif gikk tilbake til hotellet med mens Els-Marie benyttet tiden på Macy's.  Ruslet så videre nedover til High Line og gikk den ned til Chelsea Market hvor det ble en bedre lunsj bestående av  2 store, ferske hummere med tilhørende Chardonnay.  Gikk så tur i de trivelige gatene i West Village bare avbrutt av Els-Marie's behov for et par cupcakes på Magnolia bakery og en stopp på en trivelig fortau restaurant for et glass vin.  Gikk tilfeldigvis forbi Galleri Sand og stakk en tur innom.  Middag på The Spotted Pig, en restaurant med en Michelin stjerne hvor de fleste bestilte hamburger.  Vi spiste hare som smakte utmerket.  Svært trivelig sted med utmerket mat til fullt overkommelige priser til tross for stjernen i Michelin guiden.  Gikk så hele veien tilbake til hotellet og satt oss på trappa på Times Square en stund og så og følte folkemylderet.  Godt og varmt vær hele dagen.
På High Line
På High Line
Lunsj på Chelsea Market
West Village
Gatemotiv med World 1 Trade Center i det fjerne
The Spotted Pig
Onsdag morgen spiste vi en tidlig frokost på hjørnet 8th Avenue og 47th street før vi tok taxi til One World Trade Center hvor vi ruslet rundt i parken med minnesmerkene fra 9/11 før vi tok heisen opp til One World Observatory.  Vi hadde kjøpt bilett før vi dro ellers hadde vi ikke fått bli med heisen opp til 102. etasje.  Gikk rundt i over en time og så på utsikten før vi tok heisen ned igjen og gikk ned til ferja til Staten Island som vi ble med tur/retur, fin tur på vannet.  Gikk så langs vannet til Seaport, men dette var en eneste stor byggeplass.  De var ennå ikke ferdig med oppryddingen etter storflommen for 3 år siden.  Tok derfor drosje til 14. gate ved Union Square og spiste lunsj på Taco Bell.  Kjøpte sko til barnebarna før vi gikk Broadway tilbake mot Times Square.  Slappet så av med litt øl og vin på en irsk pub før det ble middag på Scarlatto, en italiensk restaurant rett ved hotellet på 47. gate.  Bra mat her også.  Avsluttet dagen med en liten spasertur og en tur til trappa på Times Square.  Mye gåing i dag også så litt slitne gikk vi til sengs i 10 tida.
One World Trade Center
Utsikt mot Empire State fra One World 102. etg
Frihetsgudinnen og Ellis Island sett fra 102. etg
Staten Island Ferry, gratisferje
One World Trade Center sett fra ferja
Union Square
The Flatiron Building (Strykhjernet)
Torsdag morgen ble det litt senere frokost på samme sted som i går før vi gikk opp til Central Park og leide sykler.  Syklet rundt i parken 2- timer bare avbrutt av en litt tidlig vin stopp og en is stopp litt sener.  Leverte syklene og gikk ned langs 5th avenue til 34. gate.Gikk nedom Rockefeller Center, fint der.  Gikk så tilbake mot Times Square hvor det ble en tidlig middag med veldig bra Babyback Ribs på T.G.I. Friday.  Fikk så kjøpt billetter til halv pris på Times Square til Beatiful - The Carol King Musical som begynte kl 1900.  Veldig bra musical med mye fin musikk.  Utrolig mange mennesker ute når musicalen var ferdig rundt 2130.  Kjøpte med oss litt fersk frukt fra en deli rett ved hotellet.  Flott dag med fint vær i dag også.  Litt kjøligere, ca 26 grader som varmest.
Formiddagsvin på The Boathouse i Central Park
Sykkeltur i Central Park
En pust i bakken
Rockefeller Center
Els-Marie hentet frokost på delien rett ved hotellet på fredag som vi spiste på rommet.  Els-Marie gikk en siste tur til Macy's uten å kjøpe noe før vi gikk opp til Metropolitan Museum hvor vi tilbrakte ca 2,5 time med å se på litt kunst.  Gikk så gjennom Central Park og spiste en enkel lunsj på Appelbee's rett ved Times Square.  Litt slitne i beina hvilte vi oss en drøy times tid før vi tok drosje over til Brookly siden til The River Cafe hvor vi hadde bestilt bord allerede i januar, populær plass.  Vi spiste frittert krabbe til forrett og kveite til hovedrett.  Til dessert ble det sjokoladekake på Els-Marie og ost fra Vermont på Leif.  The River Cafe har en spektakulær beliggenhet nesten under Brooklyn Bridge med utsikt til skyline downtown på Manhattan.  Kjempefint å se på solnedgangen fra restauranten.  Den har en Michelin stjerne og service, mat og beliggenhet var utsøkt.  Høyt prisnivå!  Etter å ha tatt drosje tilbake til gikk vi en siste tur på Times Square for denne gang.  Gikk så på rommet og pakket for morgendagens hjemtur.
The River Cafe
The River Cafe og Broolyn Bridge
The River
Sjokoladekake til dessert
Skyline downtown Manhattan
Skyline m/Brooklyn Bridge
Lørdag morgen sto vi tidlig opp og pakket ferdig.  Sjekket ut og gikk så til The Boathouse i Central Park via Imagine, minnesmerket over John Lennon som ble skutt rett ved utenfor Dakota Building hvor han bodde.  På The Boathouse inntok vi turens beste frokost (Brunch).  Egg benedict med røkelaks på Els-Marie og fish and chips på Leif.  Gikk så en liten tur i parken forbi zoo før vi tok en øl og en vin på pub for å vile beina.  Dro så tilbake til hotellet for å hente bagasjen og gjøre oss klar for hjemturen.  Drosje til flyplassen kl 1500 og flyet lettet en halv time forsinket kl 1930.  Landet i Oslo kl 0800 litt før tida.  Buss til Fredrikstad hvor vi ble hentet av Stine på bussholdeplassen kl 1115.

Utsikt fra rommet
Central Park
The Boathouse
Fish and chips
Egg Benedict
Frokost
The Boathouse
Central Park

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar